Calulatoare, servere și rețele

 

 

Iată o parte din serviciile la care ne referim cînd vorbim de administrarea calculatoarelor și serverelor:

  • Diagnosticarea rapidă și corectă , înlăturarea funcționării necorespunzatoare a sistemului;
  • Identificarea şi rezolvarea problemelor urgente;
  • Instalare şi configurare sistem de operare şi toate celelalte aplicaţii software;
  • Intreținerea rețelei de calculatoare/echipamente periferice (hardware si software);
  • Curățire fizică a sistemelor hardware;
  • Asigurarea bunei funcționări a hardware-ului/software-lui

 

Proiectare şi implementare reţelelor de calculatoare:

 

Pentru a se efectua instalarea unei reţele este necesar procesul de analiză a suprafeţei.

În funcţie de dimensiunea acesteia se poate opta pentru instalarea unei reţele wireless (802.11b, 802.11g sau 802.11n) sau pentru conectivitate prin cablu. Avantajele unei conectivităţi fară fir sunt sesizate de catre membrii unei săli de consiliu sau persoanele care prefera mobilitatea, pe cand angajaţii unui departament de implementare vor opta pentru conectivitatea prin cablu.

În cazul unei suprafeţe extinse este recomandată conectarea reţelelor locale prin conductori FTP, STP sau în cazul unei distanţe mai mari chiar instalarea unui canal de fibră optică.

Tipul de transfer variază în funcţie de rolul pe care îl are arhitectura dorită. Pentru situaţiile în care se doreşte implementarea unei reţele tehnologice dedicată VoIP sau a redării online video (Video Streaming) vă recomandăm tipul de transfer circuit-switched. Pentru utilizarea reţelei în scopuri office, home sau workgroup se recomandă instalarea unei soluţii pachet-switched. La nivel tehnologic aceste tipuri de transfer se diferentiază prin incapsularea informaţiei şi transportarea acesteia pe parcursul reţelei.

Reţelele de calculatoare se pot structura în funcţie de arhitectura acestora.

 

Rețele internet


 

Conectivitatea la rețeaua Internet se face cu ajutorul soluțiilor de dimensiuni mari WAN (Wide Area Network). Rolul acestora este de a interconecta rețele locale (LAN - Local Area Network) sau rețele metropolitane (MAN).

Pachetele de servicii WAN ale grupului nostru oferă soluții de administrare pentru echipamente backbone de tip server dedicate să întrețină astfel de rețele. Solutiile noastre tehnologice WAN pot conecta două sau mai multe birouri aflate în locații diferite sau pot asigura conectivitate la rețeaua Internet folosind o soluție fară fir de distanță mai mare de 500 metri.

De ce sa optați pentru astfel de servicii?

Instalăm conexiuni securizate pentru transfer de date, redare voce sau video in timp real, între birourile, reprezentantele sau sediile beneficiarului. Nu este necesară supraîncarcarea topologiei actuale în momentul în care o soluție WAN poate evită evenimentele nedorite, urmînd apoi sa aducă și securitatea necesară pentru transferul de date. Statistici referitoare la modul de lucru și evenimentele care au avut loc pe perioara administrării sunt disponibile prin intermediul aplicațiilor online IT-db.

ATM:

 

Tehnologia ATM este ideală pentru transfer de voce sau video. Cu o lățime de bandă de aproximativ 2Mbps este utilizat procesul cell-switching, multiplexing și utilizează atît beneficiile circuit switching (garantează capacitatea și păstrează o latenta de transmitere constantă) cît și cele ale principiului packet switching (eficiența în situațiile în care are loc trafic intens).

Frame Relay

 

Soluțiile tehnologice Frame Relay au fost implementate pentru a efectua transfer de date în mod packet-switching. Recomandăm astfel de conexiuni pentru medii unde nu este necesara o lățime de bandă mai mare de 2Mbps și care poate fi utilizată în rețelele de date sau de voce. Beneficiile utilizării unei tehnologii de tip Frame Relay sunt urmatoarele: Pachetele transmise au o dimensiune variabilă - funcție dezvoltată pentru a permite un transfer de date flexibil si eficient (variable-length packets). Standard tehnologic care aduce un principiu de optimizare a lațimii de bandă în funcție de transferul efectuat (statistical multiplexing).

Linie dedicată

Tehnologia Leased Line este o soluție care are la bază principiul de conexiune digitală, permanentă care permite o conectivitate point-to-point cu o lațime de bandă dedicată. Standardul unei linii dedicate este disponibil la următoarele lațimi de bandă: 64kbps, 128kbps, 256kbps, 512kbps sau 2Mbps. Vă recomandăm o soluție tehnologică de tip Leased Line în următoarele situații: Conexiuni între rețele locale cu transfer de date și voce, soluții de tip backbone pentru conectivitatea la rțeaua Internet.

 

Reţele wireless

 

Reţelele de tip wireless oferă mobilitate pentru utilizator și ușurează procesul de optimizare a rețelei.Echipamentele recomandate și utilizate de către grupul nostru sunt:Cisco sau Linksys.

Standardul tehnologic IEEE 802.11x (cunoscut sub numele Wi-Fi) este cel mai utilizat în domeniul rețelelor wireless.

Solutii complete

Serviciile de implementare și integrare sunt rapide și eficiente, în acest mod, putem oferi încredere și satisfacție în toate proiectele noastre care includ instalari de rețele fara fir. Datorită echipei formata din ingineri de rețea, cu experiență și resursele pe care le dovedim oferim un rezultat rapid, de calitate în costuri optime. Serviciile de implementare includ printre altele:

  • Analiza, design și strategie de implementare.
  • Implementare fizică de proiect - pentru tehnologiile bazate pe conectivitate prin cablu, asigurăm procesul de “cablare”.
  • Instalarea, testarea și integrarea stațiilor aflate în cadrul rețelei.
  • Soluții de audit tehnologic pentru rețele WiFi deja existente.

Tehnicienii oferă pachete cu servicii de rețea complete pentru toate tipurile des utilizate pornind de la frecvența radio (RF - Radio Frequency), soluții Wi-Fi sau echipamente de transmisie și recepție pîna la tehnologie avansată și soluții pentru implementarea rețelelor metropolitane sau de dimensiuni geografice mari.

Sectorul de consultanță include și soluții mobile: CDMA, GSM, tehnologie bazată pe protocolul IP cunoscută și sub denumirea 802.11, principii 3G, packet-based (transfer pe baza de pachete) sau în domeniul rețelelor UMTS.

EȘTI COINTERESAT DE SERVICIILE NOASTRE? 
Completează formularul pentru a obține o ofertă de preț.