• English
  • Română
Aţi uitat parola? Creaţi un cont                
  Proiectare reţele   PDF   Imprimare   Email  

Proiectare şi implementare de reţele de calculatoare

Echipa companiei vă oferă servicii de implementare atât la nivel software - dezvoltarea modulelor administrative sau efectuarea lucrărilor de intreţinere, cât şi din punct de vedere fizic.

Factorii luaţi în calcul de către echipa noastră pentru a propune un pachet complet de implementare şi administrare a unei arhitecturi locale variază în funcţie de obiectivul acesteia şi notele facute pe parcursul analizei iniţiale.

Tipuri de reţele

Pentru a se efectua instalarea unei reţele este necesar procesul de analiză a suprafeţei.

În funcţie de dimensiunea acesteia se poate opta pentru instalarea unei reţele wireless (802.11b, 802.11g sau 802.11n) sau pentru conectivitate prin cablu. Avantajele unei conectivităţi fară fir sunt sesizate de catre membrii unei săli de consiliu sau persoanele care prefera mobilitatea, pe cand angajaţii unui departament de implementare vor opta pentru conectivitatea prin cablu.

 

În cazul unei suprafeţe extinse este recomandată conectarea reţelelor locale prin conductori FTP, STP sau în cazul unei distanţe mai mari chiar instalarea unui canal de fibră optică.

Tipul de transfer variază în funcţie de rolul pe care il are arhitectura dorită. Pentru situaţiile în care se doreşte implementarea unei reţele tehnologice dedicată VoIP sau a redării online video (Video Streaming) va recomandăm tipul de transfer circuit-switched. Pentru utilizarea reţelei în scopuri office, home sau workgroup se recomandă instalarea unei soluţii pachet-switched. La nivel tehnologic aceste tipuri de transfer se diferentiază prin incapsularea informaţiei şi transportarea acesteia pe parcursul reţelei.

Reţelele de calculatoare se pot structura în funcţie de arhitectura acestora. În imaginile de mai jos sunt publicate cele cinci tipuri mari de retele privite din punctul de vedere al organizării: magistrală, inel, arbore, combinat, stea.

 
Top     Top
     
HotLine: (+373) 79-79-9000
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #119ea9 #0fe971 #051663